
Re: Possible waiver of IS-day requirement in obtaining a street artist certificate Page 1 of6

From: pdatesh <
To: Lazar, Howard <howard.lazar@sfgov.org>; soft <soft@adgov.org>; rebecka.krell <rebecka.krell@sfgov.org>;

cynthia.goldman <cynthia.goldman@sfgov.org>; catharine.barnes <catharine.barnes@sfgov.org>; victor.pacheo
<victor.pacheo@sfgov.org>; nick.gregaratos <nick.gregaratos@sfgov.org>

Subject: Re: Possible waiver of 15-day requirement in obtaining a street artist certificate
Date: Wed, Nov 28,20124:12 pm

You need to give an appointment time to pay this permit.
You don't answer the phone. Don't respond to emails.
I went there 4 times and no one was there. I am no
longer answering your emails. I don't have time time
or the patience to repeat the same thing over and over.

On Nov 28,2012, at 2:40 PM, "Lazar, Howard" <howard.lazar@sfgov.org> wrote:

Dear Ms. Datesh:

In the event that the Arts Commission does not approve your request, I would at that time have to
consult with the City Attorney in order to be able to answer your question.

Sincerely,

Howard Lazar
Street Artists Program Director

San Francisco Arts Commission
25 Van Ness Avenue, Suite 345
San Francisco, CA 94102
T: 415-252-2583 F: 415-252-2595
sfartscommission.org

e-Newsletter I Twitter I Facebook I YouTube I Flickr

From: pdatesh
Sent: Wednesday, November 28, 2012 2:30 PM
To: Lazar, Howard; SOTF; Barnes, Catharine; cynthia.goldman@sfgov.org;
victor .pacheo@sfgov.org; paula jesson@sfgov.org; nick.gregaratos@sfgov.org
Subject: Re: Possible waiver of is-day requirement in obtaining a street artist certificate

What is the next step if it is not approved?

On Nov 28, 2012, at 2:27 PM, "Lazar, Howard" <howard.lazar@sfgov.org> wrote:

Dear Ms. Datesh:

In order for you to find out the results of the December 3rd meeting with respect to
your request for waiver of the 15-day requirement in obtaining a street artist
certificate, please feel free to either telephone or e-mail me the next morning,
December 4th,and I will reply to you.

Should the Arts Commission approve your request, you will be required - as I have
stated in my November 21st e-mail response to you - to furnish the Street Artists
Program staff with (1) a copy of a valid State Seller's permit issued by the California
Board of Equalization, (2) a copy of a valid Business Tax Registration document
issued by the San Francisco Tax Collector's Office, and (3) a check or money order
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Re: Possible waiver of 15-day requirement in obtaining a street artist certificate

for either $166.02 for a 3-month certificate or $664.08 for a 1-year certificate, in
order for you to obtain a street artist certificate.

The hours of December 4th during which the Street Artists Program will be available
to certify you are as follows: 9:00 a.m. - 10:00 a.m.; 11:30 a.m. - 12:00 p.m.; and
1:00 p.m. - 4:00 p.m. (The Program will not be available during 10:00 a.m. - 11:30
a.m. due to Arts Commission full staff meeting.)

Sincerely,

Howard Lazar
Street Artists Program Director

San Francisco Arts Commission
25 Van Ness Avenue, Suite 345
San Francisco, CA 94102
T: 415-252-2583 F: 415-252-2595
sfartscommission.org

e-Newsletter I Twitter I Facebook I YouTube I Flickr

From: pdatesh
Sent: Wednesday, November 28, 2012 10:30 AM
To: Lazar, Howard; SOTF; Barnes, Catharine; paula jesson@sfgov.org;
rebecka. kreli@sfgov.org; nick.gregaratos@sfgov .org; victor. pacheo@sfgov.org;
cynthia .goldman@sfgov.org
Subject: Re: Possible waiver of 1S-day requirement in obtaining a street artist
certificate

And how am I going to know what the results of the
Full Commission Meeting was? You don't post the minutes
until 6 weeks after the event. This is in violation of Article
67 of the Sunshine Ordinance. I have consistently told
you, you have 10 business days to post on the Internet.

You do not respond to emails. You do not pick up the phone? In turn, you
say I am harassing people there who
I don't know. 12 years of this is enough.

Explain how I am going to be notified of the results of the
Full Commission Meeting in Dec. give an appointment time
for the following day when I can be in and out (10 minutes)
to get this permit.

On Nov 28,2012, at 10:10 AM, "Lazar, Howard"
<howard.lazar@sfgov.org> wrote:

Dear Ms. Datesh:

I did not until now receive this question from you. The answer is that
you are not required to be at the meeting.

Sincerely,
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Page 3 of6Re: Possible waiver of IS-day requirement in obtaining a street artist certificate

Howard Lazar
Street Artists Program Director

San Francisco Arts Commission
25 Van Ness Avenue, Suite 345
San Francisco, CA 94102
T: 415-252-2583 F: 415-252-2595
sfartscommission.org

e-Newsletter I Twitter I Facebook I YouTube I Flickr

From: pdatesh
Sent: Wednesday, November 28, 2012 10:02 AM
To: Lazar, Howard; soft@adgov.org; rebecka.krell@sfgov.org; Barnes,
Catharine; paula jesson@sfgov.org; nick.gregaratos@sfgov.org;
victor.pacheo@sfgov.org; cynthia.goldman@sfgov.org
Subject: Re: Possible waiver of 1S-day requirement in obtaining a
street artist certificate

AGAIN" you have not answered the
same question sent via email for 2
week:

DO I NEED TO BE AT THIS MEETiNG?

Reminding you AGAIN, the Article 24
of the San Francisco Police Code does
mention your unwritten rules.

Reminding you AGAIN, the Bluebook may cover these issues.
Since it is out of date and out of print-I can not verify that. You
have not posted it on your
web site and therefore not in the public
domain.

Reminding you AGAIN, I went there 4 times to pay the permit.
The day after
the screening. No one was there. The
following week-no one was there. I walked into the back and
someone called the guard downstairs on me.
I was just told, "I will pass it along".

The last time, U called beforehand.
No one picked up the phone. I waited
for over 10 minutes web Alyssa picked
up the phone when I was in front of her.
I walked out saying, "I had a car double
parked". Since you refused to communicate, Rebeka Krell
walked in.
I waited in the hallway. Didn't understand what she said. Called
her
later. Was told I would get an email.
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Re: Possible waiver of IS-day requirement in obtaining a street artist certificate Page 4 of6

Your email doesn't answer the question.

AGAIN, either issue the permit or send
a denial letter.

Again, you do not respond to emails
or phone calls.

On Nov 28,2012, at 9:38 AM, "Lazar, Howard"
<howard.lazar@sfgov.org> wrote:

Dear Ms. Datesh:

It is our understanding that you are asking again
about the procedure involved in obtaining your
street artist certificate through a waiver of the 15-
day requirement in obtaining the certificate. Please
see the full explanation (in the second e-mail below)
which was sent to you bye-mail on November 21st.
The explanation acknowledges your having
exceeded by 1 day the 15 days allotted to all
applicants to purchase their certificate after their
wares have been examined and approved. Our e-
mail also requested you to inform us in writing by
November 27th if you still wished to obtain your
certificate "so that your name may be placed on the
agenda of the full Arts Commission meeting of
December 3" for the Commission to consider
approving "a waiver of the IS-day requirement for
you."

On the same day, November 21st, you replied to us
bye-mail of your intent to obtain your certificate.
You stated (in the first e-mail below): "... Put my
name on the convent calandrar for Dec. 3 20 12z ..."
We understand that your words "convent calandrar"
were misspellings of" consent calendar". We
therefore have placed your request on the December
3rd agenda. It is placed not as a Consent Calendar
item because it was not previously heard by
committee. It is placed as an item under the Street
Artists Committee report, and it states: "Motion to
approve request by applicant for waiver of IS-day
requirement for obtaining a certificate: Paula
Datesh."
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Re: Possible waiver of 15-day requirement in obtaining a street artist certificate Page 5 of6

Sincerely,

Howard Lazar
Street Artists Program Director

Begin forwarded message:

From: pdatesh
Date: November 21,2012,2:09:11 PM PST
To: "Lazar, Howard" <howard.lazar@sfgov.org>,
adine. varah@sfgov.org,
catharine. barnes@sfgov.org,
rebecka.krell@sfgov.org, sotf@sfgov.org,
"nick. gregaratos@sfgov.org"
<nick.gregaratos@sfgov.org>,
victor .pacheo@sfgov.org,
cynthia. goldman@sfgov.org
Subject: Re: Possible waiver of 1S-day
requirement in obtaining a street artist
certificate

As I said in a phone conversation of Rebeka Krell
yesterday-
Put my name on the convent calandrar for Dec. 3
2012z
Since you refused to communicate- I spent the
remander
of the day int the City Attorney's Office. Your
temper tantrums are affecting my health and costing
me time and
money.

On Nov 21, 2012, at 1:25 PM, "Lazar, Howard"
<howard.lazar@sfgov.org> wrote:

Dear Ms. Datesh:

Applicants for street artist certificates, after their wares
are examined and approved, have 15 work days to
purchase their certificate. This is to inform you that you
exceeded the 15-day requirement: your last day to
purchase a certificate was Friday, November 16.

Applicants who exceed the 15-day requirement and who
still wish to obtain a certificate may submit their names
for Arts Commission approval of a waiver of the 15-day
requirement for them. Should you wish to obtain a
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Re: Possible waiver of IS-day requirement in obtaining a street artist certificate Page 60f6

certificate, please inform us of this in writing by next
Tuesday, November 27, so that your name may be
placed on the agenda of the full Arts Commission
meeting of December 3. Should the Arts Commission
approve a waiver of the 15-day requirement for you, you
would be able to purchase a certificate on December 4
at the Street Artists Program office. You would be
required to bring a copy of a valid California Seller's
Permit, a copy of a valid San Francisco Business Tax
Registration Certificate, and a check or money order for
$166.02 (for a 3-month certificate) or $664.08 (for a 1-
year certificate).

Please inform us by Tuesday, November 27, as to
whether you wish to request a waiver of the 15-day
requirement to purchase a certificate. If you do not
request the waiver by Tuesday, November 27th, your
name will not be on the agenda of the Arts
Commission's meeting of December 3.

Sincerely,

Howard Lazar

Street Artists Program Director

San Francisco Arts Commission
25 Van Ness Avenue, Suite 345
San Francisco, CA 94102
T: 415-252-2583 F: 415-252-2595
sfartscommission .org

e-Newsletter I Twitter I Facebook I YouTube I Flickr
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Fwd: Page 1 of 1

From: pdatesh <
To: victor.pacheo <victor.pacheo@sfgov.org>; cynthia.goldman <cynthia.goldman@sfgov.org>

Subject: Fwd:
Date: Mon, Nov 26,20125:25 pm

Begin forwarded message:

From: pdatesh
Date: November 26,2012,5:23:25 PM PST
To: rebecka.krell@sfgov.org, adine.varah@sfgov.org, catharine.barnes@sfgov.org,
paula jesson@sfgov.org, sotf@sfgov.org

This email is to confirm that I was able
to get Adine Varah on the phone today.
I asked if I need to be at some meeting
this coming Monday. She said, "I will
let them know you called". Again, I do not know what she is talking about.

You need to explain the next step. I do
not have either the time or patience
for this run around. The Street Artist
Program never picked up the phone.
Lazar doesn't respond to emails.
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Fwd: Do I have to be at the meeting next Monday? Page 1 of 1

From: pdatesh <
To: soft <soft@adgov.org>

Subject: Fwd: Do I have to be at the meeting next Monday?
Date: Mon, Nov 26,201210:35 am

Begin forwarded message:

From: pdatesh
Date: November 26,2012,10:30:54 AM PST
To: "rebekah.krell@sfgov.org" <rebekah.krell@sfgov.org>, adine.varah@sfgov.org,
catharine. barnes@sfgov.org, victor. pacheo@sfgov.org, cynthia.goldman@sfgov.org,
paula jesson@sfgov.org
Subject: Do I have to be at the meeting next Monday?

Rebekah:

I explained to you last week, when I was in your office
that Howard Lazar has always refused to communicate.
In years past when I got him on the phone to answer
a question, he refused to answer and instead used the
call to scream something and hang up.

Last week, you happened to be there when Lazar again
refused to communicate. Several more calls and emails
resulted from that.

I am not going to call. I will not get an answer. I am not
going to email. I will not get an answer. I am not going
to call Alyssia. It is always, "I will pass it along". Never
an answer. I am not going to go there. Will not get an
answer. Lazar tactics of saying I am harassing people
there are annoying.

Do I need to be at this meeting next week?

Paula
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Possible waiver of 15-day requirement in obtaining a street artist certificate Page 1 of 1

Dear Ms. Datesh:

Applicants for street artist certificates, after their wares are examined and approved, have 15 work days to
purchase their certificate. This is to inform you that you exceeded the 15-day requirement: your last day to
purchase a certificate was Friday, November 16.

Applicants who exceed the 15-day requirement and who still wish to obtain a certificate may submit their
names for Arts Commission approval of a waiver of the 15-day requirement for them. Should you wish to obtain
a certificate, please inform us of this in writing by next Tuesday, November 27, so that your name may be
placed on the agenda of the full Arts Commission meeting of December 3. Should the Arts Commission
approve a waiver of the 15-day requirement for you, you would be able to purchase a certificate on December
4 at the Street Artists Program office. You would be required to bring a copy of a valid California Seller's
Permit, a copy of a valid San Francisco Business Tax Registration Certificate, and a check or money order for
$166.02 (for a 3-month certificate) or $664.08 (for a 1-year certificate).

Please inform us by Tuesday, November 27, as to whether you wish to req uest a waiver of the 15-day
requirement to purchase a certificate. If you do not request the waiver by Tuesday, November 27th, your
name will not be on the agenda of the Arts Commission's meeting of December 3.

Sincerely,

Howard Lazar
Street Artists Program Director

San Francisco Arts Commission
25 Van Ness Avenue, Suite 345
San Francisco, CA 94102
T: 415-252-2583 F: 415-252-2595
sfartscommission.org

e-Newsletter I Twitter I Facebook I YouTube I Flickr
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Fwd: November 19,2012 Page 1 of 1

From: pdatesh <
To: barbara <

Subject: Fwd: November 19, 2012
Date: Tue, Nov 20, 2012 9:03 am

Begin forwarded message:

From: Paula Datesh <
Date: November 19, 2012, 2:08:11 PM PST
To: sotf@sfgov.org, cynthia.goldstein@sfgov.org, victor.pacheco@sfgov.org,
adiine.varah@sfgov.org, catharine.barnes@sfgov.org, Howard.lazar@sfgov.org, sharon. page-
richie@sfgov.org, jili.manton@sfgov.org, Nick.Gregoratos@sfgov.org, rebakah.kreli@sfgov.org,
paula jesson@sfgov.org
Subject: November 19,2012

This email serves to memorialize the events of 11/19/12 at about 9:30am.
I no longer call 415-252-2581 as it is clear that the calls are screened.
I went to the front desk to pay for the Street Artist permit and submit the
paperwork. The girl behind the desk picked up the phone and forced me to
wait for about 10 minutes. I said I didn't have time to wait and to put the
calion hold.

I walked out. In the hallway, Rebeka Krell was entering the offices. I
explained the issue. She said she would find out what was going on.
I said I felt uncomfortable and would wait in the hallway. She came out
saying something that I did not understand. She said lazar refused to talk to her.

Either provide an explanation for your mistake of today; issue a denial
letter or issue the permit.

Paula Datesh
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October 26, 2012 Page 1 of 1

From: Paula Datesh <

To: howard.lazar <howard.lazar@sfgov.com>; alyssa.licouris <alyssa.licouris@sfgov.org>; sotf <sotf@sfgov.org>
Subject: October 26, 2012

Date: Fri, Oct 26,20126:50 pm

This is to memorialize this afternoon when I stopped you on the sidewalk at the
Embarcadero near the BARTstation.

I asked you two questions:

1. What are you doing about enforcement in the street?
I pointed to the many unlicensed vendors. I did not
get an answer from you. Instead you wanted to whine
about events in other parts of the city that I have nothing to
do with.

2. Did you budget for enforcement during the holiday season?
You did not answer the question and talked about some
impression I made on some committee.

Not only have you NEVERanswered a direct question, you have
taken the opportunity to change the subject and walk away.
I have no interest in the Street Artist Program and find your
management style to be strange and annoying.

Paula Datesh
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